iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max vattentät?

iPhone vattentät?

Är iPhone 12-serien vattentät ?, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max bedöms som IP68 enligt IEC-standard 60529 (maxdjup på sex meter i upp till 30 minuter).Det som är viktigt att förstå att ”vattenresistent” och ”vattentät” inte är samma sak. Här är vad du behöver veta om din nya iPhone.

Vilka iPhones är vattenresistenta?

iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max döms som IP68 och räknas som vattenresistent iPhone 11 Pro och 11 Pro Max har IP68-klass. Enligt Apple tål dessa enheter ett djup på upp till 4 meter i 30 minuter. IPhone XS och XS Max kommer på nära håll med en IP68-klassning. Apple hävdar att dessa enheter tål ett djup av 2 meter i upp till 30 minuter. IPhone 7, 8, X och deras respektive Plus / Max-modeller uppnådde var och en en IP67-klassning för ett djup av 1 meter upp till 30 minuter. IPhone 6s saknar någon form av vatten- eller dammtålig klassificering, men visade en hög nivå av vattentålighet i konsumenttester. Det är möjligt att Apple testade den vattentåliga tekniken som officiellt gjorde det till iPhone 7. Båda versionerna av iPhone SE saknar klassificering.

iPhone är vattentät enligt Apple men vattenskador täcks inte av garantin

vattentät iphone

Trots IP67- och IP68-betyg täcker inte din iPhone-garanti vätskeskadad. vätskekontaktindikatorer (LCI) kommer att visa om din iPhone har kommit i kontakt med något vätska eller inte. Du kan se dessa indikatorer i SIM-facket på vilken iPhone 5 eller senare som helst och i hörlurs- och laddningsportarna på tidigare iPhone- och iPod-modeller. Som ett resultat av detta rekommenderar Apple att du undviker följande aktiviteter: användning av din iPhone vid simning, bad eller användning av din iPhone i bastu eller ångbad.Undvik att utsätta enheten för tryck eller vatten med hög hastighet (t.ex. duscha, surfa) .

Vad annat kan påverka iPhone-vattentålighet?

Skador på din iPhone kan påverka dess vattentåligheten. Om telefonen får en hård smäll kan limtätningen som håller vatten och damm ute blir skadad. Det är mer sannolikt att det händer om du inte använder något skydd alls. Alla typer av fysiska skador som t.ex trasig skärm eller trasig baksidan kan också påverka vattentätheten. Rengöring av telefonen med tryckluft kan också äventyra vattentätheten. Istället bör du använda bomullspinnar eller en mjuk trasa. Slutligen kan vanlig otur också påverka hur vattentät din iPhone är. Apples garanti täcker inte även de senaste och bästa iPhone-modellerna kan komma direkt från fabriken med defekter, och vattentätning är inget undantag.

Om du behöver hjälp med din iPhone som är vattenskadad

kontakta oss

Ring oss
X
Covid-19

På grund av Covid-19.. Vi rengör alltid din produkt med dissinfektionsmedel innan vi paketerar den. Klicka på länken om du vill veta mer.

När vi tar emot din produkt rengör vi den noggrant med dissinfektionsmedel.

Våra mobilreparatörer saniterar din handhållna device med dissinfektionsmedel både innan och efter vi reparerar den.

Innan vi paketerar din mobil eller surfplatta använder vi dissinfektionsmedel för att sanitera produkten.

På grund av Covid-19.. Vi rengör alltid din produkt med dissinfektionsmedel innan vi paketerar den. Klicka på länken om du vill veta mer.

X

Din iPhone blir som regel lagad inom 30 minuter. När vi reparerar andra modeller så Samsung, Huawei one Oneplus behöver vi oftast lite längre tid på oss. Kom gärna förbi till någon av våra butiker i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Gävle, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Linköping. Vi gör en bedömning av din mobiltelefon och kan därefter ge dig en mer ungefärlig förväntad reparationstid. Normalt sett tar det endast en timme att för oss på FixIphone att reparera en iPhone, med undantag för vissa reparationer som exempelvis byte av baksida som tar lite längre tid då limmet måste torka helt innan vi kan återlämna mobiltelefonen. Reparation av iPad skärm tar också lite längre tid, ungefär 48 timmar det pga. Att det är en större yta lim som behöver torkas. När det gäller reparation av Samsung, Huawei, Oneplus och andra android märken så har vi en längre förväntad reparationstid och det pga. Att vi inte alltid har reservdelarna till android på lager utan måste beställa dessa reservdelar och det brukar ta 2-3 arbetsdagar. Du har kvar din mobiltelefon tills det att vi fått hem reservdelarna därefter lämnar du in din mobiltelefon och har en förväntat reparationstid på omkring 1 timme.

X

Har du inte tid eller möjlighet att komma in till någon av våra butiker? Då kan du enkelt, snabbt och smidigt lägga en order på vår hemsida med den reparation du önskar för din iPad, iPhone eller android telefon. Vanligen så lagar vi din mobiltelefon samma dag som vi får in den och skickar tillbaka den samma dag. Vilken innebär att du oftast får tillbaka din telefon senast 48 timmar efter att du skickat in den till oss. Om du bor någonstans i Sverige där vi idag inte har någon fysisk butik så har du möjlighet att posta in din enhet till oss. Vi hanterar alla beställningar snabbt och skickar som regel tillbaka din enhet redan samma dag som vi fått in den. Vid beställning av reparation i vår webbshop kommer du att få instruktion att skicka din enhet till närmaste verkstad, på så sett minskar vi trycket på miljön genom att undviker långa onödiga transporter och du som kund får snabbare tillbaka din enhet. När vi skickar tillbaka din enhet så paketerar vi det mycket varsamt och postar det som försäkrat och spårbar post, för att du som våran kund ska känna dig trygg.

X

Även om vi har drop in på det flesta reparationer har du möjlighet att boka en tid på någon av våra verkstäder. Detta för att säkerställa att du får hjälp direkt när du besöker butiken. När du lämnar in din enhet på den bokade tiden så kommer vi omgående att hantera ditt ärende. Bokningen gör du snabbt och smidigt här på vår hemsida. Hos oss är det kostnadsfritt att göra en drop in bokning, så när du bokar en tid behöver du inte göra en förskottsbetalning eller oroa dig för att behöva stå för en avbokningsavgift om du skulle få förhinder eller missa tiden.

X

När du lämnar in din iPhone, iPad, Macbook , Samsung, Huawei eller andra Android modeller ger vi dig alltid en 12 månaders funktionsgaranti. Det finns inget viktigare en er våra kunder. Nöjda och återkommande kunder är vår ambition. Vi vill att du som kund ska känna dig säker och trygg när du lämnar in din enhet för lagning och reparation. Här kan du läsa mer om vår garantivillkor (Länk till garantivillkor).

X

På Fixiphone använder vi endast reservdelar av högsta kvalitét när vi reparerar din iPhone, Samsung, Huawei, iPad eller enheter av andra märken. Det finns en uppsjö av tillverkare och försäljare som säljer reservdelar till mobiltelefoner och iPads. Genom åren har vi testat en mängd leverantörer för att hitta de som levererar reservdelar av den kvalitet vi eftersträvar. Därför kan du vara säker på att du alltid får det bästa som finns på marknaden.

X

Vi på Fixiphone strävar alltid efter nöjda kunder och vill att du som kund ska känna dig trygg när du anlitar oss. Därför ger vi dig 12 månaders garanti på utförda reparationer. Idag finns det ett stort utbud av reparatörer, de flesta av våra kollegor i konkurrerande företag är seriösa och gör ett bra jobb, men tyvärr finns det även en del oseriösa företag som inte utför fackmannamässiga reparationer och skadar vår bransch. Kontrollera alltid garantivillkoren på det företag som du anlitar som reparatör.

X

Vi vill att det ska vara billigt att laga mobiltelefonen eller surfplattan. Företag som tar ett överpris för utförda reparationer kommer att förlora kunder, därför pressar vi priserna så mycket som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten eller miljön. Hos oss får du en väl utförd reparation till ett bra pris. Bra för dig och bra för miljön!

X

Vi ställer höga krav på våra medarbetare, varje tekniker som jobbar på Fixiphone går en utbildning innan de får arbeta med våra kunders enheter. Utbildningen består av avancerade reparationer av de aktuella modeller som finns på marknaden, säker hantering av elektronik och ansvarsfull hantering av elektronikavfall.

X

Många företag tar extra betalt för att utföra expresservice när de lagar din telefon eller läsplatta. Vi på Fixiphone tycker att det är fel att kräva extra pengar för att kunden vill ha sin enhet lagad snabbt. Därför har vi alltid samma pris för reparation av din enhet oavsett om du väljer expresservice eller inte.

X

Vi på Fixiphone lägger stort fokus på våra kunder och är måna om att ge dig bästa tänkbara service. Vi vet att effekten av nöjda kunder är stor, inte bara ekonomiskt utan även för personalens trivsel.