iPhone 12 test- Kraftfullaste modellen någonsin!

Resultatet av skärmtestet på iPhone 12 talar sitt tydliga språk – den mest kraftfulla modellen någonsin

iPhone 12
iPhone 12

iPhone 12 har en helt ny typ av skärmskydd som både känns och ser ut som glas. Materialet som Apple använder för iPhone-skärmen kallas Ceramic Shield och precis som det låter är det extremt kraftfullt. I skärmtestet använde vi båda iPhone 11 och iPhone 12 och lät dessa modeller genomgå ett antal olika experiment. Vi utsatte telefonerna för stift och slitage som uppstår vid normal användning av enheterna.

Apples smartaste telefoner – iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Innovativ skärmteknik

Det är ingen hemlighet att iPhone 12 har den smartaste programvaran jämfört med iPhones tidigare modeller. Något som inte har pratats så mycket om är telefonens nya skärm.

iPhone 12
iPhone 12

På bilden kan vi tydligt se skillnaden i skärmarnas design. Till vänster om bilden kan vi se en iPhone 11 där skärmen böjer sig utanför ramen. Till höger om bilden kan vi se en iPhone 12 och där ser vi att skärmskyddet är i nivå med ramen. Alla telefonmodeller har ett premiummaterial med plana kanter och en rostfri ram, vilket innebär att skärmen på de 12 telefonerna inte exponeras på samma sätt som med tidigare släppta modeller. Eftersom iPhone 12 inte har utskjutande kanter är den inte sparsam exponerad på samma sätt, vilket gör iPhone 12-skärmen mer hållbar än något annat smarttelefonglas. Förutom den nya Ceramic Shield-tekniken är skärmen utrustad med nano-keramiska kristaller som gör det möjligt för Phone att hantera fyra gånger högre fodral än tidigare släppta modeller.

iPhone 12 klarade det första testet

Det första testet vi utförde på iPhone 12 var att se hur enheten klarar normalt slitage i vardagliga situationer. Vi började med att lägga telefonen i en liten handväska med ett par lösa nycklar, en metallpenna och skakade sedan väskan kraftigt i 30 sekunder för att stimulera några veckors studsande i handväskan. Efteråt torkade vi telefonen med en trasa och inspekterade skärmen – skärmen var helt fri från repor!

Knacka och släpp på badrumsgolvet

De vanligaste orsakerna till att iPhone-skärmar spricker och går sönder är att de utsätts för droppar och fall. Så i vårt andra test bestämde vi oss för att illustrera telefonens kran på ett kaklat badrumsgolv och på ett marmorbord. Vi släppte iPhone 12 från en höjd av 2 meter på både kakelgolvet och marmorbordet och drog ryggen kraftigt mot båda materialen. Efteråt tog vi en trasa och torkade telefonen, vi kunde inte hitta några spår av repor varken på skärmen eller på baksidan av telefonen, inte ens kameralinsen hade några spår av skador från fodralet. Vi försökte upprepa testet igen med samma telefon och efter det testet torkade vi av iPhone 12 och gjorde en ny kontroll, då kunde vi hitta en mikroskopisk skada på den nedre kameralinsen. Skadorna var tunnare än ett hår och ca 2 mm långa.

Sandpapper test

Efter att iPhone 12 klarade både fallet och fallprovet kände vi att vi var tvungna att prova något mer extremt.

Vi bestämde oss för att exemplifiera en situation där din telefon dras på asfalt i några minuter (förhoppningsvis utsätter du inte telefonen för alltför ofta). För att hjälpa till med experimentet hade vi ett 80-kornigt sandpapper som vi gnuggade fram och tillbaka med ett lätt tryck 10 gånger på varje sida av telefonen. Efteråt torkade vi telefonen och kunde sedan se några horisontella linjer genom mitten av telefonen. Skrapans djup kunde kännas med nageln men skärmen var fortfarande i funktionsdugligt skick. Baksidan och kanterna på telefonen klarade reptestet bättre små repor i mitten av telefonbaksidan och små fina repor på metallramarna kunde vi hitta. Kameralinsen var dock fri från repor.

iPhone 12
iPhone 12

Väska från fickan med nedåt

En annan vanlig orsak till sprickor på skärmen är när du sätter i och tar bort den från fickan. Vi utförde ett test där vi släppte iPhone 11 från höfthöjd med ryggen ner för att illustrera fall från fickan. Detta resulterade i en stor spricka på skärmens framsida och spruckna glas i nedre delen av ryggen. Sedan upprepade vi experimentet, den här gången med en iPhone 12. I fallet bildades ett par sprickor på den nedre delen av iPhone 12 men inga sprickor på skärmen. Vill du veta vad det kostar att reparera en iPhone 12-skärm? se vår prislista  

iPhone 12
iPhone 12

Väska från fickan med skärmen nere

Eftersom iPhone 12-skärmen fortfarande var intakt bestämde vi oss för att släppa telefonen med skärmen nere. iPhone 12 föll med skärmen nerför backen studsade en gång och landade på baksidan. Vi kollade fortfarande telefonen så det fanns inga tecken på skador på skärmen.

iPhone 12
iPhone 12

Fall från stegen

Eftersom iPhone 12-skärmen fortfarande inte visade några skador från tidigare experiment, bestämde vi oss för att vidta ”extrema åtgärder”. Vi tog en 3 meter hög stege och släppte telefonen därifrån med skärmen nere, telefonen studsade två gånger innan den hamnade på baksidan. Vi torkade telefonen och undersökte den och till vår förvåning kunde vi fortfarande inte se några tecken på skador på telefonskärmen

iPhone 12
iPhone 12

Sammanfattning

Vi vill avsluta med att påpeka att detta test inte har bevisats vetenskapligt. Därför kan vi inte säga att iPhone 12-skärmen är bättre än någon annan smartphone-skärm på marknaden.

Vi kan dock säga att iPhone 12 har lyckats läsa iPhone 12 också

Ring oss
X
Covid-19

På grund av Covid-19.. Vi rengör alltid din produkt med dissinfektionsmedel innan vi paketerar den. Klicka på länken om du vill veta mer.

När vi tar emot din produkt rengör vi den noggrant med dissinfektionsmedel.

Våra mobilreparatörer saniterar din handhållna device med dissinfektionsmedel både innan och efter vi reparerar den.

Innan vi paketerar din mobil eller surfplatta använder vi dissinfektionsmedel för att sanitera produkten.

På grund av Covid-19.. Vi rengör alltid din produkt med dissinfektionsmedel innan vi paketerar den. Klicka på länken om du vill veta mer.

X

Din iPhone blir som regel lagad inom 30 minuter. När vi reparerar andra modeller så Samsung, Huawei one Oneplus behöver vi oftast lite längre tid på oss. Kom gärna förbi till någon av våra butiker i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Gävle, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Linköping. Vi gör en bedömning av din mobiltelefon och kan därefter ge dig en mer ungefärlig förväntad reparationstid. Normalt sett tar det endast en timme att för oss på FixIphone att reparera en iPhone, med undantag för vissa reparationer som exempelvis byte av baksida som tar lite längre tid då limmet måste torka helt innan vi kan återlämna mobiltelefonen. Reparation av iPad skärm tar också lite längre tid, ungefär 48 timmar det pga. Att det är en större yta lim som behöver torkas. När det gäller reparation av Samsung, Huawei, Oneplus och andra android märken så har vi en längre förväntad reparationstid och det pga. Att vi inte alltid har reservdelarna till android på lager utan måste beställa dessa reservdelar och det brukar ta 2-3 arbetsdagar. Du har kvar din mobiltelefon tills det att vi fått hem reservdelarna därefter lämnar du in din mobiltelefon och har en förväntat reparationstid på omkring 1 timme.

X

Har du inte tid eller möjlighet att komma in till någon av våra butiker? Då kan du enkelt, snabbt och smidigt lägga en order på vår hemsida med den reparation du önskar för din iPad, iPhone eller android telefon. Vanligen så lagar vi din mobiltelefon samma dag som vi får in den och skickar tillbaka den samma dag. Vilken innebär att du oftast får tillbaka din telefon senast 48 timmar efter att du skickat in den till oss. Om du bor någonstans i Sverige där vi idag inte har någon fysisk butik så har du möjlighet att posta in din enhet till oss. Vi hanterar alla beställningar snabbt och skickar som regel tillbaka din enhet redan samma dag som vi fått in den. Vid beställning av reparation i vår webbshop kommer du att få instruktion att skicka din enhet till närmaste verkstad, på så sett minskar vi trycket på miljön genom att undviker långa onödiga transporter och du som kund får snabbare tillbaka din enhet. När vi skickar tillbaka din enhet så paketerar vi det mycket varsamt och postar det som försäkrat och spårbar post, för att du som våran kund ska känna dig trygg.

X

Även om vi har drop in på det flesta reparationer har du möjlighet att boka en tid på någon av våra verkstäder. Detta för att säkerställa att du får hjälp direkt när du besöker butiken. När du lämnar in din enhet på den bokade tiden så kommer vi omgående att hantera ditt ärende. Bokningen gör du snabbt och smidigt här på vår hemsida. Hos oss är det kostnadsfritt att göra en drop in bokning, så när du bokar en tid behöver du inte göra en förskottsbetalning eller oroa dig för att behöva stå för en avbokningsavgift om du skulle få förhinder eller missa tiden.

X

När du lämnar in din iPhone, iPad, Macbook , Samsung, Huawei eller andra Android modeller ger vi dig alltid en 12 månaders funktionsgaranti. Det finns inget viktigare en er våra kunder. Nöjda och återkommande kunder är vår ambition. Vi vill att du som kund ska känna dig säker och trygg när du lämnar in din enhet för lagning och reparation. Här kan du läsa mer om vår garantivillkor (Länk till garantivillkor).

X

På Fixiphone använder vi endast reservdelar av högsta kvalitét när vi reparerar din iPhone, Samsung, Huawei, iPad eller enheter av andra märken. Det finns en uppsjö av tillverkare och försäljare som säljer reservdelar till mobiltelefoner och iPads. Genom åren har vi testat en mängd leverantörer för att hitta de som levererar reservdelar av den kvalitet vi eftersträvar. Därför kan du vara säker på att du alltid får det bästa som finns på marknaden.

X

Vi på Fixiphone strävar alltid efter nöjda kunder och vill att du som kund ska känna dig trygg när du anlitar oss. Därför ger vi dig 12 månaders garanti på utförda reparationer. Idag finns det ett stort utbud av reparatörer, de flesta av våra kollegor i konkurrerande företag är seriösa och gör ett bra jobb, men tyvärr finns det även en del oseriösa företag som inte utför fackmannamässiga reparationer och skadar vår bransch. Kontrollera alltid garantivillkoren på det företag som du anlitar som reparatör.

X

Vi vill att det ska vara billigt att laga mobiltelefonen eller surfplattan. Företag som tar ett överpris för utförda reparationer kommer att förlora kunder, därför pressar vi priserna så mycket som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten eller miljön. Hos oss får du en väl utförd reparation till ett bra pris. Bra för dig och bra för miljön!

X

Vi ställer höga krav på våra medarbetare, varje tekniker som jobbar på Fixiphone går en utbildning innan de får arbeta med våra kunders enheter. Utbildningen består av avancerade reparationer av de aktuella modeller som finns på marknaden, säker hantering av elektronik och ansvarsfull hantering av elektronikavfall.

X

Många företag tar extra betalt för att utföra expresservice när de lagar din telefon eller läsplatta. Vi på Fixiphone tycker att det är fel att kräva extra pengar för att kunden vill ha sin enhet lagad snabbt. Därför har vi alltid samma pris för reparation av din enhet oavsett om du väljer expresservice eller inte.

X

Vi på Fixiphone lägger stort fokus på våra kunder och är måna om att ge dig bästa tänkbara service. Vi vet att effekten av nöjda kunder är stor, inte bara ekonomiskt utan även för personalens trivsel.